Download vores gratis app Bruuns Galleri ? Klik her

Aarhuskagen 2019 - vinderopskriften

Inspiration08/03/2019

Julie bagte sig til en førsteplads ved Aarhuskagen 2019 med sine flotte Flowerpot portionskager. Kagerne blev lynhurtigt udsolgt til fordel for Danske Hospitalsklovne, men nu har du mulighed for selv at prøve kræfter med opskriften.

FLOWERPOT
(12 portionskager)
Se linket forneden, for at se hvilken form Julie har anvendt

Passionsfrugt-havtorncreme
2 blade husblas
2 spsk frysetørret havtorn
275 g passionsfrugtpuré
230 g sukker
5 æg
250 g koldt smør (skåret i små tern)

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm havtorn, passionsfrugtpuré, sukker og æg op under omrøring i en gryde til 83 grader.
Når massen har opnået overstående temperatur, tages gryden af varmen. Når cremen er lige under 80 grader, vrides husblassen i og der røres rundt.
Lad cremen køle ned til 65 grader og put det kolde smør i. Rør rundt og stavblend til cremen har en glat overflade.
Sæt den på køl i køleskabet med film over i min. 5 timer.

Ristet hasselnøddebunde
465 g hasselnødder
260 g sukker
180 g æggehvider
2 tsk vaniljepaste

Rist hasselnødderne i ovnen i 7 min. på 200 grader. Lad dem køle af og fjern så skallen ved at gnubbe med et viskestykke.
Skru ovnen ned på 175 grader.
Blend derefter halvdelen af nødderne til mel i en minihakker. Den sidste halvdel tager du lidt af gangen op i minihakkeren, og hakker dem groft.
Bland nu alle ingredienserne godt sammen, og hæld det op i en sprøjtepose med en rund tyl.
Beklæd dine kageringe (8 cm) med bagepapir og placer dem oven på en bageplade.
Sprøjt nu dejen ud i kageringene jævnt fordelt.
Bag dem i 20 min. til de er gyldne og lad dem køle helt af.

Chokolademousse
125 g fløde
195 g fløde
200 g mælkechokolade (33%)

Varm først de 125 g fløde op til kogepunktet, pas på det ikke brænder på.
I mellemtiden pisker du de 195 g fløde til en let skum.
Hæld nu den varme fløde over mælkechokoladen og lad den stå et øjeblik.
Rør derefter rundt i midten af skålen med en dejskraber til det får en blank overflade. Lad den køle af et øjeblik.
Vend forsigtigt lidt af den let piskede flødeskum i lidt af gangen til den får en ensartet konsistens.
Hæld moussen i silikoneformen og kom det i fryseren i 6 timer.

Chokoladeglaze
(inspireret af Cakes Step by Step)
6 blade husblas
185 ml vand
340 g sukker
225 g mørk chokolade (70%)
45 g kakaopulver
100 ml fløde

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm vand og sukker op til 104 grader og tag gryden af varmen. Hæld chokoladen i og rør rundt til det er opløst. Si kakaopulveret i og rør forsat rundt i gryden. Hæld nu fløden i og lad det køle ned til 60 grader. Vrid husblas for vand og rør det i.
Si glazen og stavblend til du opnår en ensartet og glansfuld konsistens. Si nu glazen over i en anden beholder og lad den køle ned til 31 grader.
Hæld til sidst glazen over de frosne mousser.

Pynt
150 g hvid chokolade til blomster
450 g hvid chokolade til chokoladebånd
Guldflager
Guld- og metallisk pink støv

Samling og pynt
Placer de ristede hasselnøddebunde i kageringene med kageplast omkring.
Passions-havtorncreme hældes i en sprøjtepose med rund tyl og fordels i et jævnt lag.
Set dem på køl i nogle timer.

I mellemtiden kan du begynde på blomsterne.
Temperer 150 g hvid chokolade. Mal blade på kageplast og placér dem på en fluterist eller i nogle ringe.
Når chokoladen er størknet, maler du forsigtigt bladene med det spiseligt støv.
Lav nu en lille klat smeltet chokolade på et stykke bagepapir og placer et blad af gange til du har en blomst.

Mål nu højden på dine kager og klip kageplast ud i en højde, som passer.
Temperer det resterende hvide chokolade og hæld det ud på kageplasten i et tyndt lag. Lad det lige sætte sig lidt, inden du placerer det rundt om kagerne.
Placer nu de glazede mousser ovenpå kagerne.
Til sidste placerer du forsigtigt blomsterne oven på kagerne og dekorerer med guldflager hele vejen rundt.

Julie brugte denne form, som indeholder både tærteringe og silikoneforme til brug i opskriften. 
Se mere til Julies fine kager her.

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål
Åbningstider

Hverdage kl. 10 - 20 / Weekender kl. 10 - 18

Phone : 70208909
> Kontakt os

Top