CSR billede under 300kb

SHOP MED GOD SAMVITTIGHED!

icon

Corporate Social Responsibility (CSR) handler om at drive forretning på en hensynsfuld og ansvarlig måde. Begrebet dækker over både hensyn til miljøet, men også andre samfundsmæssige hensyn.

Mange af Bruuns Galleris butikker har et stort fokus på CSR og tager dermed ansvar for at gøre noget godt for verdenssamfundet på enten den ene eller den anden måde. I Bruuns Galleri kan du derfor shoppe med god samvittighed!

Miljømæssige tiltag

Hos Matas kan du aflevere din tomme Matas-emballage, som efterfølgende bliver genanvendt. På den måde kan du – i samarbejde med Matas – være med til at mindske produktionen af plastik og dermed mindste plastforurening i verdenshavene. Desuden fokuserer Matas også på nedbringelse af CO2. Dette gøres via et Click & Collect system, hvor der pakkes pakker til kunderne direkte i butikkerne.

Nespresso, The Body Shop, Rituals, Apoteket, Synoptik, Pilgrim og 3 Mobil fokuserer også på genanvendelse og/eller reduktion af plastikforbrug. Hos Nespresso kan du aflevere dine brugte kaffekapsler. Hos The Body Shop og Rituals kan du købe refill-flasker, som kan genopfyldes, og på Apoteket indsamles brugte insulinpenne, som sendes videre og bliver genanvendt. I Synoptik findes der særlige ”Synoptik GenSyn”-beholdere, hvor du kan aflevere brugt kontaktlinsemateriale i stedet for blot at smide det ud. I Pilgrim benyttes ikke længere bobbleplast i forbindelse med pakning af smykker. Desuden har Pilgrim erstattet de traditionelle plastik polyethylen bags med nogle, der er lavet af 100% genanvendt plastik. 3 Mobil har også fokus på genanvendelse via deres 'Byt Til Nyt'-koncept. 43% af danskerne gemmer deres gamle telefon som reserve, når de køber en ny, men 60% får den aldrig taget i brug igen. 3 Mobil tilbyder derfor et alternativ med Byt til Nyt, der på én gang giver dig et økonomisk tilskud til din nye telefon og afhjælper dig med din gamle. I samarbejde med Replace Group bliver din gamle telefon enten repareret og videresolgt til en ny ejer, eller skilt ad og brugt som reservedele til andre telefoner.

Udover tiltag som fokuserer på reduktionen af plastik samt genanvendelse, kan du I Bruuns Galleri finde butikker med andre vigtige miljømæssige tiltag. F.eks. fokuserer Julie Sandlau med deres nye ”Giving Back to the Nature ”-kampagne på, som navnet også indikerer, at give tilbage til naturen. For hvert solgte smykke i ”Tree of Life” kollektionen planter butikken et træ i Hà Tĩnh provinsen i Vietnam, tæt på fabrikken. I forbindelse med indsamling brugt kontaktlinsemateriale støtter Synoptik Danmarks Naturfredningsforening. For hvert kilo kontaktlinsemateriale som indsamles i Synoptik, støttes der med 20 kr. Udover at indsamle brugte insulinpenne så indsamler Apoteket også medicinaffald. Gammel og ubrugt medicin skal nemlig destrueres forsvarligt, da det ellers kan have menneskelige eller miljømæssige omkostninger (livsfarligt i de forkerte hænder samt forurenende).

Også Kvickly har implementeret vigtige miljømæssige tiltag – faktisk var de den første Coop-butik i Danmark til at blive udråbt til en såkaldt Klima-Kvickly. Udover at have reduceret el- fjernvarme- og vandforbruget med hhv. 11, 14 og 30% igennem de seneste tre år, så har Kvickly udarbejdet tiltag, som skal mindste madspild. Butikken opfordrer bl.a. kunderne til at vælge den forreste mælk i køleskabet og den forreste pakke brød på hylden. Desuden kan du i Kvickly finde en stor køledisk dedikeret til nedsatte varer, som er ved at gå på dato, men som stadig er gode. I forbindelse med madspild så kan du også finde tiltag hos mange af Bruuns Galleri caféer og restauranter. Blandet andet tilbyder flere Too Good to Go, så lækker overskudsmad kan købes til fordelagtige priser og dermed minimeres madspild.

Du finder også sko-, taske- og modekollektioner i vores butikker, som er lavet i bæredygtige materialer og af genanvendte plastikflasker. Hos Neye finder du f.eks. kollektionen ”Recycled” fra Markberg, som er tasker lavet af genanvendte plastiskflasker. Message har en GoGreen-kollektion fra mbyM ­– en kollektion med basis-styles fremstillet med omtanke for miljøet. Og du finder også denim-kollektioner, der er producerede med omtanke for miljøet hos bl.a. Monki og Name-it. Pilgrim sælger en recycled kollektion ”Leaf”, som består af minimum 75 % genanvendt materiale.

Tiltag med fokus på sociale og menneskelige hensyn

Hos Kvickly har man aldrig været bleg for at invitere medarbejdere med særlige behov indenfor på arbejdspladsen, og hos Synoptik har kunder gennem de sidste 13 år doneret tusindvis af brugte briller til Ghanas lokalbefolkning. Derudover samarbejder Synoptik med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union, som sammen har etableret en gratis synsklinik i Ghanas hovedstad Accra. Også hos Pilgrim har man fokus på det sociale og menneskelige aspekt af CSR. Pilgrim er medlem af FNs Global Compact. Global Compact er et værktøj, der hjælper med at sikre, at Pilgrim driver deres forretning ansvarligt. Pilgrim har også udarbejdet en Code of Conduct, som er underskrevet af alle leverandører. Derudover har Pilgrim indført inspektioner hos deres leverandører for at sikre gode arbejdsvilkår. Lignende tiltag findes hos Julie Sandlau. Julie Sandlaus fabrik er medlem af Reponsible Jewellery Council (RJC), som fokuserer på en positiv supply-chain. Som medlem af RJC tilslutter man sig også en ”code of practices” i form af United Nations Global Compact.

Som ovenstående viser, så er der mange måder hvorpå vores butikker påtager sig ansvarlig og hensynsfuld forretningsdrivesle – nogle tiltag er små, nogle er store, men det hele gør i sidste ende en forskel for vores verden.