Solcreme apoteket

.

icon

Vi guider dig til solcremer, der passer til din hudtype og dit behov! 

For mange er solcremer noget fedtet stads, som klistrer på huden og giver pletter på tøjet, og dertil kommer også det faktum, at det kan være svært både at finde og vælge den rigtige solcreme. Men fortvivl ej – der findes et hav af gode solcremer, der beskytter din hud og som føles rare.

 

Vores butikker med personlig pleje har et stort udvalg af solcremer både inden for økologiske solcremer, solcremer til sensitiv hud, til hele familien, solcremer specielt til børn, solcremer uden parfume, koralvenlige solcremer, vandfaste solcremer samt sololier og solsprays. Solcremerne findes i alle prisklasser, og vores personale i butikkerne står selvfølgelig altid klar til at guide dig!

 

Hvad er en god solcreme?
En god solcreme skal beskytte mod UVA- og UVB-stråler. Den skal være fotostabil, så den ikke bliver nedbrudt i solen, og den skal have den rette faktor, der passer til behovet. Er det fx til ansigtet, ved vandet, til hele familien?

 

Vores bud på gode solcremer er blandt andet Apotekets Solserie, fx Sollotion SPF 30, som du finder på Bruuns Apotek, Matas Striber, eksempelvis SPF 30 hos Matas eller Annemarie Börlind Sun Care SPF 30 hos Helsam. Hos Rituals finder du solserien fra The Ritual of Karma, Normal har fx solcremer fra Calypso, I Kvickly tilbyder de solcremer fra blandt andet Derma og i Bahne kan du finde solcremer fra Karmameju.

 

Hvilken faktor skal jeg bruge?

Tallet på din solcreme viser, hvilken solfaktor også kaldet SPF, solcremen indeholder. Det er en måling af, hvor meget solcremen beskytter mod UVB-stråler, som er skyld i rødme og solbrændinger.

Der er flere faktorer, der har indflydelse på, hvilken faktor du skal bruge. Er du lys i huden, anbefales det, at du bruger en solcreme med en højere faktor og har du naturlig gylden farve, kan du bruge solcremer, med en lavere faktor. Som udgangspunkt skal du bruge minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 i lande, hvor solen er stærkere.

 

Det er dog altid en god ide ifølge vores personale i butikkerne at bruge en faktor 30 til ansigtet, og måske endda en højere faktor. Du finder gode solcremer til ansigtet med ansigtspleje hos Helsam, Matas, Apoteket, Rituals, Bahne, Normal og Kvickly.

 

Hvilken type solcreme skal jeg vælge?

Vores butikker byder på mange forskellige typer af solcreme. Hos Helsam finder du gode økologiske sollotions og solsprays og Matas og Apoteket byder begge på gode solcremer til sensitiv og sart hud og til børn samt solsprays og ansigts-solmist, der har en let konsistens, og som ikke fedter.

Er det nok, hvis jeg kun smører mig om morgenen?

Nej! – et klart svar fra vores personale i butikkerne. Du skal altid smøre dig ind i solcreme igen senere på dagen, især hvis du har badet, svedt meget eller har tørret dig med et håndklæde. Og husk at smøre solcremen på ca. 20 min. inden du går ud i solen.

 

Hvor meget solcreme skal jeg smøre på?

Anbefalingen er én håndfuld til én krop. Du skal bruge en god håndfuld til hele din krop, så du føler, at du er godt smurt ind. Og et godt tip er at smøre sig ind i solcreme to gange, inden du går ud i solen. Så er du bedre beskyttet og får måske endda smurt de områder ind, som ikke blev dækket i første omgang.

 

Du kan købe solcremer i følgende butikker i Bruuns Galleri – og vores personale i butikkerne står altid klar til at guide dig:

 

Bruuns Apotek: Her finder du et stort udvalg af solcremer, heriblandt Apotekets solserie, Vichy, Avène, La Roche-Posay og A-Derma

Bahne: Her kan du finde Karmamejus solcreme, både til ansigtet og til kroppen

Helsam: Et godt udvalg af økologiske solcremer og solcremer med naturlige ingredienser som Annemarie Börlind, Lavera, Avivir, Juhldal og Melissa

Kvickly: Her finder du solcremer fra Derma, Nivea og Änglamark

Matas: Stort udvalg af solcremer, fx fra Matas Striber, Rudolph Care Sun, Ecooking, P-20 og Shiseido

Normal: Du kan finde solcremer fra fx Calypso, Nuxe, Piz Buin og Ambre Solaire

Rituals: Her kan du finde solserien fra The Ritual of Karma, både til ansigtet, til kroppen og til børn

The Body Shop: Her finder du en ansigts-dagcreme fra serien Skin Defense med SPF 50

 

Et par ekstra solcreme-tips: 

- Hav altid en lille solstift med i tasken, den holder tæt og fedter ikke rundt i din taske

- Husk at smøre dine hænder, læber, ører og fødder. Det er udsatte områder, så husk også at
  smøre et godt lag på her!

- Brug også solcreme til hårbunden, som kan være udsat, når solen bager

- Mange af vores butikker har også solcremer i rejsestørrelser